„Ceruzától a Computerig” 50 év a művészetben

Ötven alkotó év áll mögöttem. A rajzolás szeretete kitöltötte a gyermekéveimet.

Középiskolában már tudatosan művész pályára készültem. Minden iránt fogékony voltam, ami a művészettel kapcsolatban volt, technikák bűvölete, és a kíváncsiság vitt előre.

Grafikusként kezdtem a művészeti pályámat, végigkutattam a sokszorosító grafika ágait. Szívesen készültem, híres magyarok évfordulójára kiírt pályázatokra, zenéjük, versük, vagy történelmi cselekedetük ihlette grafikákat készítettem. Többször díjazták munkáimat.

Majd a tűzzománc technika bűvölt el, amely racionális gondolkodást igényelt. Mivel a színek nem keverhetők, égetéskor megváltoznak, a kívánt szín 820 fokon való összeolvadással jön létre. Azt a célt tűztem magam elé, hogy képzőművész igénnyel, táblaképeket fessek fém felületre, hogy a háttérbe szorult, ősi technika a tűzzománc, a kortárs művészetbe kapcsolódjon. Munkásságomat Ferenczy Noémi díjjal ismerték el. A zománctechnika és a computer grafika, hatottak egymásra. Különösen a computer grafika színesítette, árnyaltabbá tette munkáimat, új művészi kifejezési eszköztárat felkínálva.

Számomra a gondolataim képekben történő kifejezése egyszerűbb és állandó munkára inspirál.

Remélem, hogy képeim a kiállítás látogatók, fantáziáját elindítva újabb és újabb gondolatokat ébresztenek.

Hernádi Paula
Ferenczy Noémi díjas
grafikus, zománcművész

A kiállítás Klotildligeten a kápolnában november 1-éig látogatható.