Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Elvált szülők zarándoklata gyermekeikért – az Emmánuel Közösség szervezésében

szeptember 24

Idén – immár ötödik alkalommal – megszervezzük az elvált szülők hagyományos őszi zarándoklatát Bátára.

Tudjuk, hogy a gyerekeink megsebződhettek, hogy nem együtt élő szülők mellett válnak/váltak felnőtté; de ha nagy korukban történik is, fájdalmas számukra szüleik válása. Ezért tartjuk fontosnak, hogy együtt fohászkodjunk értük, ezúttal szeptember 24-én.

Ezen a napon az egyedülálló szülők zarándokolnak a gyerekeikért, tehát nem velük, hanem értük. Ez egy kb. 4,5 km ütemes gyaloglás földúton (ehhez valamennyi fittség szükséges), miközben hangosan imádkozunk a gyerekeinkért név szerint.

Azt is várjuk, aki valami miatt nem tud gyalogolni: egy csoport a Szent Vér kegytemplomban végzi majd az imát az Oltáriszentség előtt.

A nap során szentmisét mutat be gyerekeinkért Felföldi László püspök atya, lesz közös agapé, gyónási lehetőség és persze dicsőítés.

Budapestről bérelt busszal jöhetnek, akik időben regisztrálnak, de az ország minden részéből várjuk az elvált szülőket, azokat is, akik már új kapcsolatban élnek vagy már felnőtt a gyerekük. Jó, ha az egymás közelében élők összefognak és telekocsival jönnek, de akkor is kérjük, hogy a szervezés megkönnyítése érdekében mindenki regisztráljon.

Regisztráció: www.avelap.hu oldalon. A tudnivalókat válaszlevélben megírjuk a jelentkezőknek.

Részletek

Dátum:
szeptember 24