Járványügyi változtatások

Kedves Testvérek!

A tegnap megjelent állami, majd az azt követő egyházi rendelkezések nyomán az illetékesekkel egyeztetve a következő változtatásokat kell eszközölnünk:

  1. A szentmisék rendje marad, azonban a kijárási korlátozás miatt a klotildligeti esti 8-as szentmise nem tartható meg, de szeretnénk elkerülni ezen mise elmaradásából adódó tömeget, ezért áttesszük 18:30-ra, így én átérek a pilisjászfalui 17 órás szentmiséről, ti pedig hazaértek a mise után még 20 óra előtt. Kérlek értesítsétek azokat, akik erre a szentmisére szoktak járni.
  2. A klotildligeti 9-es szentmisén a templom előtti tömeg csökkentése és a hideg kivédése ellen továbbra is rendelkezésre áll a fűtött, kivetített és kihangosított hátsó kápolna, amihez most még társul a fűtött nagy közösségi terem, ahol projektorral szintén kivetítjük és kihangosítjuk a szentmisét.
  3. A klotildligeti szentmiséket (kedd és csütörtök 18, vasárnap 9 és 18:30) online közvetítjük (a szombatit nem, arra ott vannak a vasárnapi misék).
  4. Az állami és egyházi rendelkezések miatt a klotildligeti plébániát  holnaptól lezárjuk, a fűtést levesszük, és az épületet csak temperáljuk. A plébániát a közösségek nem használhatják, kivéve a vasárnapi szentmisék kivetítéseit.
  5. A piliscsabai és klotildligeti templomot napközben, a szentségi kápolnát 5-24 között nyitva tartjuk.
  6. Szentségkiszolgáltatások, gyóntatások, és a papként való megkeresésem lehetőse továbbra is megmarad.
  7. Kérjük, hogy akik karantén, vagy megfelelően végiggondolt lelkiismereti döntés alapján nem vesznek részt huzamosabb ideig a szentmiséken, a perselypénzt átutalással rendezzék, köszönjük!
  8. köszönöm nektek és mindenkinek, akik lehetővé teszik, hogy ilyen körülmények között is így tudjunk működni, kiemelten Vida Józsinak, aki a honlapunkat kezeli, és Bódy Istvánnak, aki a közvetítésről gondoskodik.

Örülök, hogy ilyen sok lehetőségünk maradt a szigorítások közepette is.
Mindenkinek szép növekedést kívánok a belső szabadságában, a kapcsolataiban, és az imáiban.

Köszönettel és szeretettel:
Szabolcs atya