Szentség-őrzés

Kedves Testvérek!

Lassan 5 éve, hogy a Ligeti templom oldalában megnyitotta kapuit a szentségi kápolna, egyéni találkozási lehetőséget kínálva a szentségi Jézussal. Az évfordulóhoz közeledve arra hívunk titeket, hogy tekintsünk rá közösen: mit is jelent most a szentségimádás az életünkben? 

Örömteli hírünk, hogy a nagyböjt idején 0–24 óráig lesz nyitva a szentségi kápolnánk, ahol Jézus vár bennünket elcsendesedésre, szentségimádásra, istenkapcsolatunk mélyebb megélésére, vagy egyszerűen Vele töltött időre. 

„Közeledjetek Istenhez,
és ő közeledni fog hozzátok.”
Jak 4,8

Az a vágyunk, hogy plébániai közösségünk minden tagja tehessen egy lépést a szentségi Jézus felé.

  • Várjuk azokat, akik még nem látták a szentségi kápolnánkat: a Ligeti templom bal oldalán található, néhány lépcsőfok vezet felfelé az ajtóhoz, ami mellett „Szomjazom!” felirat látható. Gyere el, nézd meg; nyiss be az ajtón!
  • Ha még nem nagyon tudod, mi is az a szentségimádás, segítünk. A kápolnában rövid leírás és imagyakorlat is található. Gyere bátran, próbáld ki!
  • Ha régebben jártál már itt, de valahogy az utóbbi időben elmaradoztál, hívunk: gyere újra, Jézus vár! 
  • Ha rendszeres szentségimádó vagy, akkor talán szívesen vállalsz most külön imát a szentségimádás minél szélesebb körű elterjedéséért.
  • Ha úgy érzed, arra hív a Lélek, hogy még többet tegyél, akkor lépj velünk kapcsolatba és csatlakozz a szolgálatunkhoz! 

Szenteljük meg közösen a 40 napot azzal, hogy lehetőségeink szerint a szokásosnál több időt töltsünk vágyott, örömteli találkozásban Jézussal, időnként akár virrasztásban is!

Szeretnénk, ha ebben a nagyböjtben az Úr minél több időt lenne társaságban: valakivel, valakikkel közülünk. Ennek érdekében egy online táblázatot nyitunk a honlapunkon, ahol előre be lehet majd jelentkezni szentségimádásra. A táblázat beosztása félóránkénti, de természetesen lehet egész órát is vállalni. Ennek a táblázatnak a segítségével mindenki láthatja, hogy mikor van imádkozó és mikor üres a kápolna. 

Fontos, hogy ez a táblázatos rendszer nem szeretné megváltoztatni az eddigi szokásokat! Továbbra is bárki bármikor látogathatja a kápolnát. A bejelentkezés nem kötelező, csupán egy lehetőség plébániánk közös szentségimádásába való bekapcsolódásra. 

Mindezek előkészítéseként beszélgető fórumot szervezünk jövő hét vasárnapra, ahova Szabolcs atyával együtt minden érdeklődőt szeretettel várunk. Vendégünk lesz Medgyesi Zsuzsa, a gazdagréti örökimádó kápolna szervezője, hogy tapasztalataival, tanúságtételével segítsen és bátorítson minket. A fórum ideje és helye: február 19. 10 óra, Klotildligeti Plébánia hittanterme

Szeretettel várunk mindenkit!

Missziós munkacsoport

„Kedves Barátaim, fel akarjátok emelni az Egyházat? Boruljatok térdre! Ez az egyetlen eszköz az Egyház felemelésére.”

Sarah bíboros