Pályázatok és támogatások

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató, a Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság szakmai irányítása mellett  – az  „Egyházi közösségi célú programok 2023. évi támogatása” pályázati jogcímen 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „Klotildliget Plébánia 2023. évi családos tábora” című projektjét (azonosítószám: EKCP-KP-1-2023-3-000033). Kedvezményezett a támogatást a 2023. évi plébániai családos tábor költségeinek fedezésére fordította.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter döntése alapján a 500 000 Ft összegű támogatást nyújtott a Klotildligeti Egyházközségért Alapítvány részére „A szervezet szakmai programjainak és működésének támogatása” céljára (azonosítószám: CNP-KP-1-2022/1-000057). A vissza nem térítendő támogatást a Klotildligeti Egyházközségért Alapítvány a Karitász csoport szociális tevékenységére használta fel.

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató, a Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság szakmai irányítása mellett – az „Egyházi közösségi célú programok támogatása” pályázati jogcímen 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „Klotildliget Plébánia 2022. évi családos tábora” című projektjét(azonosítószám: EKCP-KP-1-2022/3-000202). Kedvezményezett a támogatást a 2022. évi plébániai családos tábor költségeinek fedezésére fordította.

A Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia a Magyar Falu Program keretében az Egyházi közösségi terek fejlesztése – 2021 című, MFP-EKT/2021 kódszámú alprogram tekintetében 2021. évben 4.686.400 Ft vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyert a Pilisjászfalui római katolikus kápolna környezetének rendezése című projektjére. A plébánia a támogatási összeget az épület melletti telekrész vízelvezetésének kiépítésére és térkövezésére, valamint a határoló támfal burkolására használta fel.

A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató, a Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság szakmai irányítása mellett – az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” pályázati jogcímen 15 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „A klotildligeti Jézus Szíve templom felújítási munkái” című projektjét (azonosítószám: EEÖR-KP-1-2021/1-000603). Kedvezményezett a támogatást a templom felújítási munkáira (ablakok beépítése, altemplom megújítása, beléptető rendszer kiépítése, belső festés, faszerkezetek festése, árkádsor aljzatának burkolása, altemplom bejáratának megújítása) fordította.

Magyarország Kormánya, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató, a Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság szakmai irányítása mellett  – az „Egyházi közösségi célú programok támogatása” pályázati jogcímen 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítettea Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „Klotildliget Plébánia 2021. évi családos tábor” című projektjét (azonosítószám: EKCP-KP-1-2021/1-000604). Kedvezményezett a támogatást a 2021. évi plébániai családos tábor költségeinek fedezésére fordította.

Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter döntése alapján a Nemzeti Együttműködési Alapból 1.500.000 Ft összegű támogatást nyújtott a Klotildligeti Egyházközségért Alapítvány részére „A Klotildligeti Egyházközségért Alapítvány tevékenységének és céljai megvalósításának támogatása” célra (azonosítószám: NEAE-KP-0-2020/1-000234). A vissza nem térítendő támogatást a Klotildligeti Egyházközségért Alapítvány a Klotildliget Plébánia közösségi termén végzett felújítási, átalakítási munkálatokra fordította.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint Támogató Szervezet nevében a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Kft., mint szakmai lebonyolító szervezet meghívásos pályázatán a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébániát 636.900 Ft támogatásban részesítette „könnyűzenei tevékenységet folytató előadók és zenekarok támogatása” szakmai program megvalósítása céljából. (Azonosítószám: FMO/2/60/2020/TAM) A vissza nem térítendő támogatást a Plébánia a következő eszközök beszerzésére fordította: monitor hangfal, digitális zongora, basszusgitár és mikrofonok.

Magyarország Kormánya, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság szakmai irányítása mellett a Nemzetiségi támogatások előirányzat terhére 5 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette (azonosítószám: NEMZ-N-20-0051) a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „A helyi német nemzetiségi közösség hitéletében jelentős szerepet betöltő klotildligeti Jézus Szíve-templom felújítási munkálatainak és a hangosítás korszerűsítésének támogatása” című projektjét. Kedvezményezett a támogatást a templom ólomüveg ablakainak felújítására, valamint a templomi hangosítás korszerűsítésére fordította.


Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság döntése alapján a Székesfehérvári Egyházmegyét az „Egyházi közösségi célú programok támogatása” előirányzata alapján költségvetési támogatásban részesítette (azonosítószám: EGYH-TAB-20-P-0010). Kedvezményezett a Támogatói Döntés alapján részére megítélt támogatást a „Klotildliget Plébánia közösségépítő programjai” projekt megvalósítására adta tovább. Az 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatást a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia a 2020. évi családos tábor költségeinek fedezésére, rászorulók részére tartós élelmiszerek beszerzésére, valamint projektor beszerzésére fordította.

Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság döntése alapján – a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével – az EGYH-KCP-19 ,,Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása” pályázati jogcímen 500 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „Plébániai közösségek táborozása” című projektjét.


Az EGYH-EOR-19-P-0004 pályázati forrásból jött létre a piliscsabai plébánia víz-szigetelési és elektromos hálózatának felújítása.

A Miniszterelnökség, mint támogató nevében az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” előirányzat terhére 5 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette (azonosítószám: EGYH-EOR-18-P-0018) a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „Klotildligeti Jézus Szíve templom bútorzatának cseréje” című projektjét. Kedvezményezett a támogatást a templom új bútorzatának elkészítésére (új padok és dobogók) fordította.

Magyarország Kormánya, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint támogató – a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével – az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások” előirányzat terhére 5 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette (azonosítószám: EGYH-EOR-17-EPER-0656) a Piliscsaba-Klotildliget Római Katolikus Plébánia „Templomi bútorzat részleges cseréje, felújítása, új elemek készítése a Klotildligeti templomban” című projektjét. Kedvezményezett a támogatást a templom bútorzatának cseréjére (új padok és dobogók készítése) fordította.