Betánia Hangjai

Közösség vezető/kapcsolattartó: Szentkereszty Katalin
Email: katalin@szentkereszty.hu

Bemutatkozás

2014. őszén alakult zenekarunk célja elsősorban Isten dicsőítése a modern, gitáros keresztény zene által, amelyen keresztül „Isten népének”, családjának liturgiába való bekapcsolódását, Istenhez való közeledését igyekszünk elősegíteni. Nevünk Jézus barátainak: Lázárnak, Máriának és Mártának házát idézi, ahol Jézussal együtt lenni, Jézust hallgatni és Őt szolgálni a legnagyobb öröm.
Találkozhatsz velünk a vasárnap esti 8-as miséken, illetve más közösségek által szervezett alkalmakon, vagy az általunk szervezett imaesteken, dicsőítéseken is.

Schola

Közösség vezető/kapcsolattartó: Urbán Péter
Email: urban.ptr@gmail.com

Bemutatkozás

A Schola az egyházközség liturgikus énekkara. Szolgálata elsősorban a vasárnap reggeli szentmise, valamint a nagyobb ünnepek gregorián és többszólamú tételeinek éneklése.
Az énekpróbákat kéthetente szerdán este tartjuk az iskolában.


Irodalomterápia

Közösség vezető/kapcsolattartó: Tüske-Hegedűs Andrea
Email: dusrea@gmail.com

Megjegyzés

Időpont: minden hónap második szerdáján 19 órától
Helyszín: Klotildligeti plébánia

Bemutatkozás

Irodalomterápiás nyitott csoportunk célja, hogy irodalmi szövegek megismerésével vagy újraolvasásával a bennünket foglalkoztató témákra, kérdésekre fókuszáljunk; hogy a beszélgetéseken keresztül létrejövő mélyebb önismeret által a személyiség új lendületre kapjon.
Szövegeinket elsősorban 20. és 21. századi szerzőktől válogatjuk.
A hétről hétre összejövő 10-15 felnőtt mellett van egy virtuális irodalomterápiás csoport is, amelynek tagjai e-mailben kapják meg a szövegeinket, így otthonról is velünk együtt tudnak olvasni.

Ad Lucum Felicem Vegyeskar

Kapcsolat: Kassay Balázs
Elérhetőség: kassaybalazs21@gmail.com

Bemutatkozás

A kórus szülői kezdeményezésre 2009. tanév elején alakult. Kezdetben, mint szülői kórus, a neve is ez volt. Alapvetően olyanok csatlakoztak, akik szerettek énekelni, szerettek együtt énekelni, szerettek együtt közösségben lenni. Ezek a szempontok voltak, s jelenleg is ezek, amelyek a kórus életét, próbarendjét, fellépéseit meghatározzák. Egyházi és világi művek, a liturgikus szolgálattól egészen a farsangi, jelmezben történő fellépésig terjed a skála. Mottónk, ahogy a kórusfelvételt hirdető felhívásra is írtuk:
„Mindenik embernek a lelkében dal van”.

Erőszakmentes kommunikáció

Kapcsolattartó: Vadas Timi
Email: vadasok@freemail.hu

Bemutatkozás

Dr. Marshall B. Rosenberg munkáját alapul véve egy páran kipróbáltuk, hogy mi is az erőszakmentes kommunikáció. Meglepő tapasztalataink voltak.
Igény és érdeklődés esetén szívesen szervezünk tréningeket.