BabaMama

Közösség vezető/kapcsolattartó: Balog-Bartos Andrea
Email: andrea.bartos.official@gmail.com

Megjegyzés

Időpont: Baba-Mama alkalom péntek 10 óra, Imami vagy KocsMami kéthetente hétfő 21 óra
Helyszín: Baba-Mama alkalom családoknál vagy a klotildligeti plébánián, Imami a klotildligeti kápolnában, KocsMami a Fényesliget Kávézóban.

Bemutatkozás

A heti találkozókon a kisgyermekes édesanyák közösen beszélgetve, imádkozva segítik egymást az élet örömeiben és nehézségeiben, miközben gyermekeink egymással játszanak. Főbb témáink az Isten, Férj, Gyermek és Én címszavak köré szerveződnek, melyek havi rotációban váltakoznak egymással
Délelőtti alkalmunk mellett esti találkozókat is tartunk. Az Imami és a KocsMami a nagyobb gyermekes édesanyákkal is közös találkozási pontok.

PAKK

Közösség vezető/kapcsolattartó: Tóth Klári
Email: bajaki.klara@gmail.com

Megjegyzés

Időpont: kéthetente kedden 21 órakor. Helyszín: családoknál.

Bemutatkozás

A pszichodráma, a mentálhigiéné, a coaching eszközeivel dolgozzuk fel a minket érintő témákat. Imával, játékkal tanúságtétellel, tűpontos kérdésekkel egymás értő meghallgatására törekszünk.

CSAK

Közösség vezető/kapcsolattartó: Varga László
Email: vlaci002@gmail.com

Bemutatkozás

Főként kisgyermekes házaspárok részvételével, 2012-ben alakult meg a CSAK Házas Közösség. Célunk, hogy a mindennapi életünkben jelentkező kérdésekről a Szentírás fényében elgondolkozzunk, egymást egyre jobban megismerjük, egymásnak, ahol lehet, segítsünk, és erősítsük a közösséget, a közösségi szellemiséget. Általában első és harmadik csütörtökön találkozunk valamelyik házaspár otthonában. Minden évben egy hétvégét együtt töltünk és részt veszünk az egyházközség közösségi alkalmain is.

Férfisátor

Közösség vezető/kapcsolattartó:
Férfisátor 1: Nemes Bálint, Papszt Miklós
Email: nemesbalintdr@gmail.com, papszt.miklos@gmail.com

Férfisátor 2: Huber Ákos, Kegyes Balázs
Email: huberakos@gmail.com, kegyesbali@gmail.com

Férfisátor 3: Pomeisl Imre
Email: pomeisldi929@gmx.de

Bemutatkozás

Férfiak közössége – közösségben a férfiak
Napjainkban a nőknek, a gyerekeknek és a társadalomnak is egészséges önbecsülésű és önértékelésű családfőkre volna szükségük, akire fel lehet nézni, akinek a szava súllyal bír, akik szót értenek férfitársaikkal és fiaikkal egyaránt. Képesek továbbá fiaikat a közösség segítségével és erejével tanítani.
Férfiségünk mibenlétét keresve hoztuk létre a férfi közösséget, ahol problémáinkat, vívódásainkat, szerepeinket, kihívásainkat, tapasztalatainkat meg tudjuk vitatni. Havi rendszerességgel tartjuk közös találkozónkat, a Nagysátrat, ezen felül kalákázunk, együtt-külön találkozunk, beszélgetünk, eszünk, iszunk, mulatunk, gyerekekkel sátorozunk, olyankor tűz körül énekelünk, családjainknál betlehemezünk, húsvét hétfőn locsolni megyünk, nagypénteken férfi keresztutat járunk.

HIFI

Közösség vezető/kapcsolattartó: Németh Jakab és Németh Nóri
Email: bogus2004@gmail.com

Bemutatkozás

Közösségünk 2017-ben alakult, 7 fiatal házaspár alkotja.
Havonta két alkalommal találkozunk, az egyik egy komoly plébániai alkalom, ahol különböző témákból készülünk, és ezekről beszélgetünk, a másik alkalom péntekenként van, mindig másnál, ez kötetlenebb, vacsorával egybekötött találkozás, amelyen a gyermekeink is részt vesznek.
Évente legalább egyszer igyekszünk egy lelki napot beiktatni a közösség életébe. Ezen kívül természetesen vannak további kötetlen alkalmaink is (karácsony, farsang, kirándulások stb.).
Védőszentünk: Aragóniai Szent Erzsébet.

CSACSAK

Közösség vezető/kapcsolattartó: Kegyes Balázs, Eszter
Email: kegyesbali@gmail.com
Email: utecske@gmail.com

Bemutatkozás

A Csabai Családos Közösség 2018 novemberében alakult fiatal házaspárokból. Havonta kétszer találkozunk, alkalmainkon hitéleti, családi és házassággal kapcsolatos témákról szoktunk beszélgetni.

Jászfalusi közi

Közösség vezető/kapcsolattartó: dr. Lehel Zoltán
Email: dr.lehel@lta.hu

Bemutatkozás

A Jászfalusi Közi egy Alpha-közösségből kialakult, a pilisjászfalusi fíliához köthető, jelenleg 30-astól 50-es éveikben járó személyek által alkotott közösség. Teljesen változó, esetenként előre nem is meghatározott témákban osztjuk meg egymással gondolatainkat, hitről, vallásról, egyházról. Az összejövetelekre szinte mindig a tagok otthonaiban kerül sor, kéthetenként pénteken 20.00-21.00 órai kezdettel.

KACSA

Közösség vezető/kapcsolattartó: Cser András
Email: acser7@gmail.com

Bemutatkozás

Sok éve fennálló közösségünkhöz többnyire olyan házaspárok tartoznak, akiknek már nagyok vagy felnőttek a gyermekeik. Kéthetente találkozunk mindig más tagunknál, a találkozásokon ima és valamilyen előre megbeszélt témához kötődő beszélgetés van. A téma kapcsolódhat a Szentíráshoz, az Egyház tanításához vagy aktuális élethelyzetünkhöz.

SZEnt József házasközösséG (SZEG)

Közösség vezető/kapcsolattartó: Brzózka Helena
Email: hbrzozka@yahoo.com

Bemutatkozás

Fiatal, főként kisgyermekes házaspárok jelentkeztünk Szabolcs atyánál, hogy szeretnénk egy házasközösség része lenni és így alakult meg a „2021-es googlegroups” házasközink. Kicsit megnehezítette az ismerkedésünket, hogy eleinte csak online térben tudtunk „találkozni” a szigorítások miatt, de szerencsére néhány hónappal később kialakult egy rendszer, ami alapján minden második héten pénteken délután találkozunk a Klotildligeti Plébánián. Közösségünk egy házaspárokból és családokból álló baráti társaság, aminek a középpontja Jézus, ahol segíthetünk és segítséget kapunk, számon tartanak bennünket és számon tartjuk egymást, ahol őszinték lehetünk anélkül, hogy visszaélnének vele, ahol számíthatunk másokra és ők is számíthatnak ránk, ahol szerethetünk, és szeretnek bennünket, ahol együtt fordulhatunk Istenhez. Törekszünk a személyes szeretetkapcsolatok kialakítása után ezek elmélyítésére a házaspárok és a gyerekek között egyaránt, amit a hétköznapi spontán találkozásokon túl egy-egy családos lelkinap is segít.

Kisházasközi

Közösség vezető/kapcsolattartó: Kovács Balázsné Ágnes
Email: balkogi@gmail.com