KLIKK-elj!

Gyere és kövess engem!” Mk 10,21

2023 szeptemberében új, ifjúsági közösség indul a Klotildligeti Plébánián 16 és 30 év közötti fiatalok számára KLIKK néven, amely egy betűszó, jelentése: Klotildligeti Ifjúsági Katolikus Közösség. Célunk egy olyan megtartó közösség megteremtése, amelyben hívő és kereső fiatalok helyi és meghívott előadók segítségével együtt vizsgálják meg az őket foglalkoztató legfontosabb, akár provokatív kérdésekre adott keresztény válaszokat.

Olyan kérdésekre keressük majd a válaszokat, mint például: Lehet-e csak egy igaz vallás? Ha Isten jó, hogyan engedheti meg a szenvedést? A kereszténység kényszerzubbony? Egy szerető Isten hogyan küldhet embereket a pokolra? A tudomány megcáfolta a kereszténységet? Lehet a Bibliát szó szerint értelmezni? Mi Isten terve az életemre vonatkozóan? Hogyan találhatom meg a hivatásom, feladatom az életben? Hogyan találhatom meg a párom? Hogyan élhetek keresztény párkapcsolatban még mielőtt házas lennék? (A teológiai jellegű témák feldolgozásánál felhasználjuk Timothy Keller: Hit és kételkedés című könyvét.)

Az alkalmakat kéthetente péntek esténként 18.45 -től kezdjük a ligeti plébánián. Szeretettel várjuk a 16–30 év közötti fiatalokat elsősorban Piliscsaba és Pilisjászfalu minden szegletéből, de természetesen a máshonnan, akár a más felekezetből érkezőket is.

Az alkalmak felépítése
18:45–19:00 érkezés, közösen elfogyasztott szendvics, tea
19:00-től előadás, beszélgetés.
21:30 az alkalom vége.

Első alkalom

2023. szeptember 22. 18:45

Az első alkalmat Szilágyi Szabolcs atya és ifj. Bazsinka József közösen tartja. Ezen az estén megismerkedünk egymással, beszélünk arról, hogy milyen kérdések foglalkoztatják a résztvevőket, a téma pedig az lesz, vajon létezhet-e csak egy igaz vallás? Szabolcs atya papként, Jocó pedig laikus hívőként beszél erről a témáról és személyes tanúságtételüket is megosztják ezzel kapcsolatban.

Klotildligeti Ifjúsági Katolikus Közösség