Sok ezer ember ünnepelt együtt a Hősök terén

Szeptember 5-én megkezdődött Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK). „Közösségünk felemeli tekintetét, látóhatárát az isteni Eucharisztiához, és Krisztus szívéhez igazítja” – fogalmazott Angelo Bagnasco bíboros homíliájában ezen a hármas ünnepen – megnyitó, elsőáldozás, Veni Sancte – a Hősök terén. A világesemény előtt nagyszabású zenés-táncos műsor várta a résztvevőket.

Elsőáldozók az ország minden részéből, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye katolikus iskoláinak diákjai, szemináriumok papnövendékei, több mint háromszáz pap, száz püspök, állami vezetők, a közélet jeles képviselői és hívők sokasága ünnepelt együtt a Hősök terén, a NEK Titkárságának tájékoztatása szerint közel húszezren vettek részt a megnyitón.

Piliscsaba, Klotildliget és Jászfalu közösségeiből is sokan képviseltették magukat. Szabolcs atya a levelezőlistákon előre jelezte, hogy melyik helyi szentmise marad el a két vasárnapon a NEK miatt. Mindenkinek áldott részvételt, jó tanúságtételt kívánunk!

YouTube player

(Szöveg forrása: Magyar Kurír, Kép: Antal Edit és Magyar Kurír)