Imaóra a missziós vasárnapon

Kedves Közösség!

Missziós vasárnap közeledtével szeretettel és örömmel hívunk Benneteket egy közös imádságra, melynek célja hogy ébresztgesse mindannyiunk szívében a missziós tudatot. Hogy miért van erre szükség? Hadd idézzem Szent II. János Pál gondolatait: „Itt az ideje, minden egyházi erőt be kell vetni az emberiség új evangelizálására és a missziók segítésére. Egyetlen krisztushívő, az Egyház semmilyen intézménye sem vonhatja ki magát a legfőbb parancs alól: Krisztust kell hirdetnünk minden népnek.”

Meggyőződésünk, hogy az a sok áldás, amit itt Piliscsabán a közösség által megélhetünk, azt azért kaptuk az Atyától, hogy ne mint féltve őrzött kincset őrizgessük, hanem osszuk szét közelebbi és távolabbi környezetünknek, hogy általunk is áradjon a kegyelem és Isten országának dicsősége. Mindez pedig végső soron újra visszatér hozzánk, hiszen „a missziós munka valóban megújítja az Egyházat, a hit és a keresztény identitás megerősödik, új lendületet és indítékot kap. A hit a továbbadás révén erősödik!”

Várunk tehát benneteket, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy egy közös imában együtt gondolhassuk végig mire is hív minket Jézus az Evangélium hirdetésének kapcsán. 

Szeretettel, 

György-Deák Panni
és a missziós munkacsoport