Gyertyafényes rózsafüzér-körmenet

Kedves Testvérek!

A szeptember 11-én 50-en imádkoztunk a Szeretetláng közösség felhívására a csabai templom előtt hazánk, Európa és a világ békéjéért. Ennek folytatásaként tartunk (most is a budapesti rendezvényekhez kapcsolódva) ehét szombatján gyertyafényes rózsafüzér-körmenetet.

Ugyanezen a napon, ugyanerre a célra indul a Páduai Iskolások zarándoklata Esztergomba. Látszólag ez programtorlódásnak tűnik, de nem az! Biztatunk minden fiatalt (és családtagjaikat egyaránt), hogy vegyenek részt a zarándoklaton, ha tehetik! Akik pedig nem tudnak elmenni (nem tudják vállalni a 25 kilométeres távot vagy az egész napos elfoglaltságot), de vágynak rá hogy a békéért imádkozzanak, azokat szeretettel várjuk erre a programra! Kisgyerekes édesanyák gyerekeket is hozhatnak, végig babakocsibarát lesz az út, és a gyertyafényes menetbe a legkisebbek is biztosan örömmel bekapcsolódnak! Akik nem tudnak már (vagy még) hosszan gyalogolni, azokat is hívjuk, hiszen ez egy rövidebb táv (1100 méter). A gyertyafényes imádság meghittségét és hangulatát pedig azt hiszem senkinek sem kell ecsetelnem, aki valaha is megfordult már egy gyertyafényes rorátén. Végül, de nem utolsósorban, várjuk azokat, akik egy egésznapos zarándoklat után még egy rózsafüzérrel is szeretnék megkoronázni a napjukat. 🙂

A programról: 2022. október 08-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén az esti 18 órás szentmisét követően (19 óra körül) Szabolcs atya kihozza a templom elé az Oltáriszentséget, megáldja vele Piliscsabát és a jelen lévőket. Ezt követően indul a gyertyás menet a Bajcsy-Zsilinszky úton át a Klotildligeti templomhoz. Itt egy rövid záróimával fejezzük be a körmenetet. Kérjük hogy a résztvevők hozzanak magukkal mécsest vagy gyertyát, s ébresszék fel lelkükben a Szent Szűz védelmébe vetett bizalmat, amely megerősíti bennünk a régi magyar mondás igazságát: Minél sötétebb az éjszaka, annál fényesebbek a csillagok!

Az ima célja: „A februárban kirobbant ukrajnai háború ugyanis csendesedik, s ahogy mélyül a konfliktus, az is látszik, hogy emberi megoldást nagyon nehéz találni a sokasodó szenvedésre és problémára. A naponta érkező riasztó hírek hallatán elérkezett az idő, hogy felidézzük magunkban a régmúlt vagy az utóbbi idők olyan rendkívüli eseményeit, amikor a közös ima, különösen a rózsafüzér ereje csodás módon megváltoztatta a történelem menetét. Az egyik legismertebb ezek közül a Fülöp-szigeteki rózsafüzéres forradalom. 1986-ban Manilában kétmillió, a csuklóján rózsafüzért viselő ember gyűlt össze bíboros főpásztoruk vezetésével, hogy békés úton elérjék Ferdinand Marcos elnök távozását. Amikor a diktátor kiadta ellenük a tűzparancsot, egy csodás szépségű, fénynyalábtól övezett hölgy jelent meg az állig felfegyverzett katonák és a rózsafüzért imádkozó tömeg előtt. Ez elegendő volt ahhoz, hogy megakadályozza a vérontást, és Marcos elnök másnap elhagyta az országot.”

Várunk titeket szeretettel, imával, békével!

György-Deák Panni
és a missziós munkacsoport